Categories:

Jag tänkte länge att jag skulle göra en årssammanfattning av mitt firma år 2020, men det drog ut på tiden. Nu när jag började skriva ett inlägg med bilder från en gravidfotografering jag gjorde för några år sedan så kändes det bara konstigt att hoppa direkt från blogginläggen med höstbilder till ett inlägg med vårbilder. Därför får det bli ett inlägg med en liten uppdatering om vad som vad som hänt och vad som är på gång nu.

Här kan du läsa om mina första 11 år som fotograf.

Fotograferingar

Förra året blev det inte jättemånga fotograferingar. Bröllop som jag hade inbokat blev framflyttat till det här året. Men några fotograferingar blev av förra året. Vilket har varit väldigt kul. Här är bilder från fyra av mina fotograferingar jag hade förra året.

Det här året har börjat bra. Jag hade en gravidfotografering i Linköping och det var tredje gången jag fotade det paret. Återigen så är det väldigt kul att ha återkommande kunder. I nuläget har jag även några till fotograferingar inplanerade och fler tror jag att det blir.

Fotokurser

Min fotokurs på distans har gått bra och jag har fått positiv respons. Det är den delen av firman som har gått näst bäst året 2020. I början av det här året bytte kursen plattform men innehållet är detsamma även om det är lite annan layout. Tanken är att jag ska fortsätta ha grundkursen igång på distans. Sen vore det kul att utveckla fotokursdelen av firman.

Stora Små Äventyr

Min blogg som jag startade hösten 2019 har gått väldigt bra. Det är det kul att ha användning av alla bilder som jag tar när jag är ute på utflykter. Att jag får dela med mig av det jag gör naturfotomässigt. Det är också väldigt kul med all respons jag har fått och får på inläggen. Det är faktiskt den som har dragit in mest pengar under år 2020 tack vare sponsrade inlägg. Det här året är planen att jag ska lägga upp minst ett inlägg i veckan (på söndagar). Här kan du hitta bloggen.

Administrativt jobb

Det jobbet som inte riktigt syns är pappersarbetet. Men jag tycker att det är roligt ändå. Det är där jag får skriva fakturor och gå igenom olika siffror. Det förenklade årsbokslutet är gjort och jag väntar på att lämna in deklarationen.

Det handlar också om att uppdatera hemsida och andra sociala medier (vilket jag glömmer ibland, förutom biglittleadventures.se som uppdateras regelbundet). Största förändringen här är att jag har bytt från min gamla domän anniesfotografier.se till den här nya fotografannie.se. Den gamla domänen (jag har ju ändå haft den 2009-2020) har jag kvar men pekat om till den här. Mailadressen har jag också bytt efter en övergångsperiod till hej@fotografannie.se. Skärgårdsfotografier.se har jag också pekat om till en sida som ligger under min hemsida, men där behöver jag uppdatera layouten lite. Men det känns bättre med färre platser att logga in på och administrera. Dessutom så håller jag nere kostnaderna på det sättet, nu har jag två webbhotell istället för fyra.

Avslut på det här inlägget

Så det är väl lite av det som händer i min firma just nu (och lite om vad som har hänt förra året). Nu ska jag bara bli bättre på att uppdatera med inlägg här också. Ha det bra tills nästa gång vi skrivs och glöm inte att kika in på Stora Små Äventyr.

Comments are closed

Hej!

Jag heter Annie och jobbar sedan 2009 som fotograf. Under över tio år har jag bland annat fotat familjer, bröllop och hållit i fotokurser.

Här kan du läsa lite mer om mig.

Maila mig: hej@fotografannie.seMin andra blogg

Jag älskar friluftsliv och jag delar med mig av mina äventyr i stort och smått, med text och bild, på min blogg:

Stora Små Äventyr