Jag heter Annie Fredriksson och jobbar som fotograf. Sedan våren 2009 har jag haft företag som fotograf, då startade jag igång som nittonåring. Under mina år som fotograf har jag fotograferat bröllop, familjer och djur. Jag har även fotograferat åt företag samt hållit i fotokurser.

Jag är uppvuxen i Sollentuna strax utanför Stockholm, först i radhus och sedan i villa, med min mamma, pappa och lillebror.

Under några år bodde jag i Linköping där jag utbildade mig F-3 lärare, efter några år av studier och jobb i den staden, flyttade jag tillbaka till Stockholmsområdet och jobbar nu även som lärare på en grundskola i Stockholm.

På fritiden gillar jag att vara ute i naturen för att få lite avkoppling och för att fotografera. Jag bloggar även om mina Stora Små Äventyr i naturen (länk till den bloggen). Jag tycker också om att umgås med familjen och kompisar. Gärna kombinerat med friluftslivet.

Hemma hos mig bor också min katt Selma.

Boka mig som fotograf

Vill du boka mig som fotograf (eller bara har några frågor) brukar det vara enklast att nå mig via mail.

hej@fotografannie.se

Det går även att ringa, men jag kan vara ganska dålig på att svara i telefon.

0708 29 39 37

Min kamerautrustning

Min första systemkamera köpte jag 2007, det var en Pentax K100D. När jag startade min firma bytte jag upp mig till en Pentax K20D. Sedan dess har jag haft en hel del kameror och objektiv. Nu fotograferar jag med en Pentax K-1 och har min Pentax K-3 II som reserv. Objektiven byter jag efter behov och motiv.

Hur mitt fotointresse började

Det började med ett inbrott… Brukar jag säga. Här berättar jag lite om hur mitt kamera- och fotointresse började.