En varm dag i början av juni 2018 var det dags för bröllop. Jag tänkte att jag kan skriva mer om dagens fotograferande och visa några av alla bilder.

First look

Jag hämtade upp brudgummen och bestman och körde till Gamla Linköping. Där placerade jag dem i en hage. Därefter mötte jag upp bruden, brudmannen (istället för brudtärna) och brudens mamma. Visade dem till hagen där jag hade placerat brudgummen. Där fotograferade jag när bruden och brudgummen såg varandra för första gången i bröllopskläderna.

Porträttfotografering

Efter ”first look” fotograferade vi porträtt i hagen. Sedan promenerade vi vidare genom Gamla Linköping och hittade några olika platser att fotografera på. Det var otroligt varmt och vi höll oss mest i skuggan. I skuggan blir det oavsett temperatur oftast bäst bilder i alla fall, då det är jämnt ljus. För i direkt solljus blir det lätt skarpa skuggor i t.ex. ansiktet på de man fotar.

Vigsel

När vi var klara med porträttfotograferingen körde jag med brudgummen och bestman i bilen till kyrkan. Där tog vi det lugnt och hade gott om tid på oss innan vigseln. Så skönt att slippa stressa. Jag pratade med prästen om hur jag skulle fotografera i kyrkan. Det brukar jag alltid göra, stämma av med prästen, för att det inte ska bli några konstiga situationer. Jag fotograferade vigseln och ”riskastningen” (om jag minns rätt så var det solrosfrön istället för ris) när brudparet kom ut ur kyrkan samt gratulationerna efter vigseln.

Mer porträtt

Sen åkte gästerna vidare till festlokalen. Jag stannade med brudparet och fotograferade lite mer porträtt utanför kyrkan. Jag tycker det brukar vara kul att ta porträtt när kyrkan syns i bakgrunden.

Brudskål, gruppbild och mingel

Efter den porträttfotograferingen åkte jag till festlokalen. Fotade lite mingel. Jag smet också upp i lokalen där middagen skulle intas för att fota dukningen. Därefter kommer brudparet cyklandes på gårdsplanen och när de kom var det dags för brudskålen. Eftersom alla är samlade då passade vi på att ta en gruppbild. Jag fotade sedan lite mer mingelbilder samt porträtt på brudparet tillsammans med deras familjer.

Efterarbete

När det var dags för middagen åkte jag hemåt. Det första jag gör när jag kommer hem från en bröllopsfotografering är att föra över bilderna till datorn så att de finns på två ställen (hårddisken och minneskorten). Men sen låter jag bilderna vila i två-tre dagar innan jag börjar kolla igenom bilderna. Efter några veckor skickade jag alla 545 bilder till brudparet på ett USB-minne. Jag har också hunnit få ett tack-kort från brudparet. Och nu när de har haft bilderna lite för sig själva ett tag så tänkte jag att det var dags att jag delar med mig av bilderna (för det får jag göra för dem).

Comments are closed

Hej!

Jag heter Annie och jobbar sedan 2009 som fotograf. Under över tio år har jag bland annat fotat familjer, bröllop och hållit i fotokurser.

Här kan du läsa lite mer om mig.

Maila mig: hej@fotografannie.se



Min andra blogg

Jag älskar friluftsliv och jag delar med mig av mina äventyr i stort och smått, med text och bild, på min blogg:

Stora Små Äventyr