Första helgen i juni 2019 åkte jag norrut för en helg full med kärlek. Jag flög till Vilhelmina och därifrån blev jag hämtad av en minibuss som körde mig till Saxnäs. Där mötte jag upp brudparet som också är två av mina närmsta vänner. Vi åkte och kikade på platser för porträtten. Sen hade vi en lugn kväll tillsammans med deras släkt och vänner. Dagen innan bröllopet så åkte vi på utflykter för att se mer av det fantastiska landskapet (här finns mina bilder från utflykterna). På lördagen var det bröllopsdags och då skulle jag jobba, för de hade anlitat mig som fotograf.

Förberedelser

På morgonen började jag med att vara på hotellrummet med bruden som blev sminkad. Efter en liten stund gick jag över till hotellrummet där brudgummen gjorde sig i ordning. Han och hans bestman spelade spel. Men de gjorde sig också i ordning. När jag fotat några bilder där så gick jag tillbaka till brudens hotellrum för att fota när hon fick håret fixat och när hon tog på sig klänningen.

Upp på fjället

När brud och brudgum var färdiga möttes de på parkeringen utanför hotellet. Sedan körde jag upp dem tillsammans med bestman och brudtärna på fjället för att fota bröllopsporträtt. Det var en rolig och avslappnad fotografering. När vi fotade gruppbilder och jag sa att de kunde pussa varandra så fick brudtärnan och bestman varsin puss.

Vigselplats med en utsikt

Efter porträttfotograferingen tog vi oss till vigselplatsen. En vigselplats med utsikt över fjälltoppar. Det var hur fint som helst. Jag fotade även vigseln som var väldigt fin.

Porträtt på en stenstrand

När brudparet hade sagt ja till varandra och gästerna kramat om och gratulerat brudparet begav vi oss ner på stenstranden nedanför vigselplatsen. Där fotade vi gruppbilder på brudparet tillsammans med familjemedlemmar. Till sist tog vi några fler bilder på enbart paret.

Kvällen

Sen hade jag jobbat klart och blev gäst. När vi kom tillbaka till hotellet bytte jag därmed om till klänning. Jag fotade dock maten, då det var väldigt gott. Sen kunde jag inte heller låta bli att fota när solen sänkte sig bakom fjällen som en fin avrundning på en vacker dag. Även om festen fortsatte långt senare på kvällen också. Ett fantastiskt fint bröllop och jag är så tacksam att jag fick äran att fotografera och föreviga stunder från den dagen.

Comments are closed

Hej!

Jag heter Annie och jobbar sedan 2009 som fotograf. Under över tio år har jag bland annat fotat familjer, bröllop och hållit i fotokurser.

Här kan du läsa lite mer om mig.

Maila mig: hej@fotografannie.seMin andra blogg

Jag älskar friluftsliv och jag delar med mig av mina äventyr i stort och smått, med text och bild, på min blogg:

Stora Små Äventyr