En helg i juli som var speciell för mig var när en av mina närmsta vänner, Anna, gifte sig med sin Kristoffer. Det blev en helhelg med bröllop. Jag fotojobbade på lördagen (förberedelser, porträtt, vigsel) fram till middagen började, sedan var jag gäst och då tog jag nästan inga bilder alls.

Det var en jättefin helg och vi hade verkligen tur med vädret. Regn på lördagsmorgonen. Uppehåll när vi fotade porträtt ute. Blixt och dunder under vigseln i kyrkan. Uppehåll under brudskålen ute vid Schenströmska herrgården. Dunder och brak under middagen. Sen kom det rejäla åskskurar på söndagen också.

Förberedelser i Västerås

Halv åtta på morgonen hoppade jag, Anna och två av hennes kompisar in i min bil. Vi brummade in mot Västerås där de skulle göra sig i ordning på en salong. Jag fotade under förberedelserna. Jag tycker att det är roligt att fota sådana bilder när man ser att frisyr och smink växer fram. Efter hår och smink åkte vi tillbaka till herrgården där vi åt lunch och sen skulle bröllopsklänningen på. 

Porträttfotograferingen

Anna och Kristoffer hade inte sett varandra i bröllopskläderna. Jag placerade då Kristoffer på en plats vid vattnet och sedan kom Anna dit och de fick se varandra för första gången. Det var ett jättefint ögonblick och jag är glad att jag fick det på bild. Därefter tog vi många fina porträttbilder vid vattnet. Vi tog med vattnet i bakgrunden och med herrgården i bakgrunden.

Vigseln

Jag kom till kyrkan en stund innan vigseln, precis som jag brukar, för att hinna se mig omkring och få en bild av vilka objektiv jag ska ha. Jag brukar också prata med prästen om vad han/hon har för restriktioner när det kommer till fotograferandet och hur jag får röra mig i kyrkan. För jag vill ju absolut inte störa eller ta fokus från vigseln. Den här prästen var väldigt fri och tyckte att jag fick göra precis som jag ville.

Det var en jättefin vigsel med en del roliga inslag, med lite bus och så. Vilket var väldigt roligt och det blev många bilder i kyrkan också. Det var nog också den längsta kyssen under en vigsel jag varit med om.

Gratulationer

När brudparet gick ut ur kyrkan blåste alla gäster såpbubblor. Efter såpbubbelblåsningen blev det kramkalas och alla gratulerade de nyblivna makarna. Vi tog även några gruppbilder utanför kyrkan.

Tillbaka till herrgården

Därefter åkte vi tillbaka till herrgården. Det blev brudskål och mingel. Jag tog några fler gruppbilder. Sen bytte jag om till klänning och blev gäst. Det var en jättegod bröllopsmiddag. Det bjöds på bröllopstårta en stund efter middagen. Därefter blev det bröllopsvals och dans. När festen tog slut inne på herrgården gick vi vidare till bastun vid kanalen. Där blev det nattbad i månskenet. Sedan var det dags att krypa ner i sängen efter en lång men helt underbar dag.

Tags:

Comments are closed

Hej!

Jag heter Annie och jobbar sedan 2009 som fotograf. Under över tio år har jag bland annat fotat familjer, bröllop och hållit i fotokurser.

Här kan du läsa lite mer om mig.

Maila mig: hej@fotografannie.se



Min andra blogg

Jag älskar friluftsliv och jag delar med mig av mina äventyr i stort och smått, med text och bild, på min blogg:

Stora Små Äventyr