För två år sedan åkte jag till Värna kyrka i Östergötland för att föreviga ett bröllop. Först skulle vi fota vigseln, därefter gratulationer och lite gruppbilder utanför kyrkan. Efter det skulle vi åka ut till några platser som brudparet valt ut och fota porträtt, dels enskilt på brudparet och dels med deras två barn.

Vigseln

Värna kyrka är en gullig och rultig kyrka. Jag kom dit i god tid före vigseln. Jag brukar göra så då jag inte riskerar att bli sen, jag hinner titta lite på omgivningarna. Jag hinner också vara inne i kyrkan innan vigseln och prata med prästen, om det finns några restriktioner på hur jag får röra mig under vigseln. Samt även själv se hur jag skulle kunna röra mig för att få variation men ändå inte störa.

Gratulationer och gruppbilder

Efter vigseln välkomnades brudparet ut ur kyrkan i ett regn av ris. Det är alltid lika spännande att fånga det ögonblicket på bild. Därefter blev det kramkalas, alla vill ju gratulera brudparet. När det kramats klart stannade den närmsta familjen för att ta lite traditionellt uppställda gruppbilder (men de visar jag inte här). Sen åkte brudparet iväg. 

Nygifta och porträtt

Och jag följde efter brudparet i min bil. Vi stannade vid en åker intill en skogsdunge. Där fotade vi jättefina porträtt. Så underbart vackra och härliga människor. Efter porträttfotograferingen fortsatte brudparet till festlokalen och jag begav mig hemåt, väldigt nöjd med många fina bilder på minneskortet. 

Tags:

Comments are closed

Hej!

Jag heter Annie och jobbar sedan 2009 som fotograf. Under över tio år har jag bland annat fotat familjer, bröllop och hållit i fotokurser.

Här kan du läsa lite mer om mig.

Maila mig: hej@fotografannie.se



Min andra blogg

Jag älskar friluftsliv och jag delar med mig av mina äventyr i stort och smått, med text och bild, på min blogg:

Stora Små Äventyr